Köy Fonu 2021’in doğrudan nakit yardımı hakkında bilgi, eksiksiz

Kırsal doğrudan fon nakit yardımı, pandemi sırasında ülke ekonomisini canlandırmaya yönelik sosyal destek programlarından biridir. Bu program, pandemi nedeniyle ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan kırsal toplulukları hedefliyor. Yardım, bir yıl boyunca aylık olarak dağıtılacak olan aile başına 300.000 Rs değerindedir. Köy Fonu 2021 doğrudan nakit hibesini 3 ay boyunca tek seferde veya 900.000 INR’yi ödemek artık mümkün.

Bu program, toplum ekonomisini, özellikle de gerileyen orta sınıfın ekonomisini canlandırmak umuduyla başlatıldı. Bu programın başarısı, büyük ölçüde köy hükümet yetkililerinin yardım dağıtmadaki samimiyetine bağlıdır. Alıcı taraflar, dağıtım sürecinde şeffaflık ihtiyacının yanı sıra önceden belirlenmiş kriterlere de uymak zorundadır. Aşağıda alıcı kriterleri ve dağıtım akışının bir açıklaması bulunmaktadır:

2021’de köy fonundan doğrudan nakit yardımı alanlar için kriterler

2021 Köy Fonu BLT’sini herkes alamaz. Bu, bu salgından etkilenen yoksullara yardım etmek içindir. 2021 Köy Fonu BLT’sini alabilecek topluluk kriterlerinden bazıları şunlardır:

1. Geçim kaybı

Covid-19 pandemisinin bir sonucu olarak, birçok insan geçim kaynağını kaybetti. Tabii orta ve alt ekonomik sınıftan gelen insanlar için bu etkiyi gerçekten hissediyorlar. Kaybedilen aile gelirinin ve gelirinin ana kaynağı tamamen mevcut olmayabilir. Bu koşulları sağlayan aileler BLT 2021 Köy Fonu almaya hak kazanır.

2. PKH veya BPNT programında kayıtlı değil

Covid-19’un yaygın etkisi, toplum ekonomisinin seviyesinin büyük ölçüde düşmesine neden oldu. Bu, daha önce maddi açıdan yoksun olan birçok aileyi terk ediyor. Bu tür aileler genellikle PKH veya BPNT gibi programlarda kayıtlı değildir. Bu programlara kayıtlı olmayan ihtiyaç sahibi aileler de BLT 2021 köy fonundan yararlanmaktadır.

3. Sosyal Güvenlik (JPS) yardımlarını almayı bırakan yoksul aileler

Bazı yoksul aileler, çeşitli nedenlerle Sosyal Güvenlik Ağı’ndan (JPS) yardım almayı reddedebilir. Kazanılan Sosyal Güvenlik Ağı (JSP) faydaları APBD veya APBN’den alınabilir. Grup, ekonomik durumlarını canlandırmaya yardımcı olmak için BLT 2021 Köy Fonu için de uygundur.

Köy Fonu 2021’den nakit yardımın doğrudan dağıtım akışı

Paydaş verilerini toplayın Köy/kelurahan daha yakın olmak ve yararlanıcıların gerçek koşullarını bilmek. Fon dağıtımı da köy/Klorahan partisi tarafından aşağıdaki akışla yapılır:

1. Başvuru sahibinin Mahalle Derneğine (RT) kaydı

Topluluklar yardım için kendileri başvurabilirler. Bu kayıt, köylüden görev mektubunu alan köyün gönüllüleri tarafından yapılmıştır. Veri toplama, mahalle derneği (RT) düzeyinde yapılır, bu da veri toplamayı ve göndermeyi kolaylaştırır.

2. Köyün özel danışmanlığı (Musdesus)

Köyün özel toplantısı, 2021 köy fonunun doğrudan nakit yardımının alıcılarının geçerliliğini, köy fonunun doğrudan yardımının seçimini ve alıcılarını doğrulamak için düzenlenen bir tartışmadır. Bu toplantıda Sosyal İşler Bakanlığı tarafından yardım başvuru sahipleri seçilmiş ve uygunlukları sağlanmıştır.

3. Valiye/Belediye Başkanına Sunum

Daha sonra yürütülen özel köy görüşmelerinin sonuçları resmi rapor belgesi şeklinde toplanır. Köy muhtarı ve köy danışma kurulu temsilcileri tarafından imzalanan bu belge belediye başkan yardımcısına/belediye başkanına sunulur. Bu belge onaylanırsa, doğrudan Belediye Başkan Yardımcısı/Belediye Başkanı tarafından imzalanacak ve kayıtlı başvuru sahipleri Kırsal Fondan aylık doğrudan yardım alacaklardır.

Bu, Köy Fonu Doğrudan Nakit Yardım Programı 2021’deki alıcı kriterleri ve dağıtım kanallarının bir açıklamasıdır. Bu program, hükümetin çok iyi bir programıdır. Tabii ki, bir yardım olarak, bu program alıcılar için ana gelir kaynağı olmak için değil, sadece yardım etmek için düzenlenmektedir. Bu programın başarısı, aynı zamanda, ilgili farklı rollere de bağlıdır, bu nedenle hükümet tek aktör değildir.

Ayrıca okuyun: Fon ödeme kontrolünü kolaylaştırmak için MSME sosyal yardım kontrol uygulaması

Check Also

Yeni Instagram Özelliklerinin Nadiren Konuşulan, Ünlülerin Bilmesi Gereken 5 Zayıf Noktası!

Yakın zamanda güncellenen Instagram’ın yeni özelliklerinin birçoğunun Twitter’ınkiyle neredeyse aynı olduğu ortaya çıktı. Ancak, birçok …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *