İşletmeniz için sosyal medya videoları nasıl oluşturulur?

İşletmeniz için sosyal medya videoları nasıl oluşturulur? Sosyal medya, başkalarıyla iletişim kurma şeklimizi tamamen değiştirdi. İçerik oluşturma açısından, videolar tartışmasız diğer medya formatlarından daha popüler olmuştur. Elbette, bir süredir buralardalar, ancak video içeriğinin benimsenmesi son zamanlarda katlanarak arttı. Uyarınca İstatistik, sosyal medya reklam pazarı, dijital pazarlamadaki en büyük reklam endüstrilerinden biridir. Ayrıca 2021’de 153.7 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor ve 2025 yılına kadar 10 milyar dolar büyümesi bekleniyor.

İnsanlar sosyal ağlarda bir videonuzu izleyerek sizi ve işletmenizi daha iyi tanımak isterler. Videolara yönelik bu artan izleyici tercihi, işletmelerin potansiyel müşterileri çekebilecek sosyal medya videoları oluşturmasını gerektiriyor.

İşletmeniz için harika sosyal medya videoları oluşturmanın beş adımı

Günümüzün iş ortamı oldukça rekabetçidir ve işletmenizin internette, özellikle de sosyal medyada fark edilmesini sağlamak, daha fazla müşteri çekmek için esastır. Uyarınca

Andrew Delaney, Sosyal Medya Pazarlama Direktörü HubSpot“Potansiyel kitlenizin bugün nerede olduğu ve yarın nerede olacağı önemlidir. Geride olmaktansa önde olmak daha iyidir.”

Ancak, pazarlama uzmanlığı ve prodüksiyon desteği olmayan birçok küçük ve orta ölçekli işletme için etkili bir video oluşturmak zor olabilir. Bu gönderi, harika sosyal medya videolarını etkili bir şekilde üretmek için size bazı kanıtlanmış ipuçları ve beş basit adım verecektir.

O halde başlayalım!

1. Adım: İçerik fikriyle başlayın

bir tane varsa daha iyi İçerik üretim stratejisi. Beyin fırtınasına başlamak için harika bir yer. Video oluşturmakla ilgilenmiyor olsanız bile, yine de iyi bir uygulamaya sahip olmak çok önemlidir. İlk olarak, oluşturmak istediğiniz video türleri hakkında bir fikriniz ve bunların nasıl yapılacağı hakkında kabaca bir fikriniz varsa yardımcı olur. Ardından, iyi bir planlama ile sosyal kanallarınıza uygun videolar oluşturmanız gerekir.

Sosyal medya kanallarınız için video oluşturmak istiyorsanız, video içeriğinizi stratejilerken aklınızda bulundurmanız gereken dört şey var:

  1. Hedef kitlenizi belirleyin ve içeriğinizi onların ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına göre strateji haline getirin.
  2. İş videolarınızı yüklemek için doğru sosyal medya platformunu seçin.
  3. İş videolarınızı kısa ve öz tutun. Videolar 5 ila 10 dakika uzunluğunda olmalıdır, ancak güçlü bir mesajı varsa veya birden fazla konuyu kapsıyorsa daha uzun videolar kabul edilebilir.
  4. Kitlenizde yankı uyandırmak için en son sosyal medya trendlerine atlayın.

2. Adım: İçeriğinizi önceden planlayın

Video, günümüzde mevcut olan en etkili çevrimiçi pazarlama araçlarından biridir. Ancak harika içerik oluşturmak her zaman kolay değildir. Bu nedenle işletmeniz için videolar oluştururken plan yapmanız önemlidir.

En iyi videolar, iyi planlanmış ve düşünülmüş olanlardır. Senaryodan kurguya ve müziğe kadar her şey planlanmalıdır. Bu, gerçekten bir video kaydetmeden önce temalarınız, stilleriniz, fikirleriniz, resimleriniz ve diğer öğeleriniz hakkında düşünmeniz gerektiği anlamına gelir. Planlama, videonuz için gerçekten önemli olmayan şeylere zaman harcamaktan kaçınmanıza da yardımcı olur.

Bir şirketin en başarılı sosyal medya video yaratıcıları Editoryal yaklaşım. Bir ay boyunca içerik oluşturuyorlar ve tüm fikirleri 5 dakikalık bir videoda birleştiriyorlar. Bu yaklaşım, konu veya uzunluktan bağımsız olarak tüm videolarınızda daha iyi etkileşim elde etmenizi sağlar.

3. Adım: Doğru ekipmanı kullanarak ticari videolarınızı çekin

Ticari videolarınızı en iyi ekipmanı kullanarak çekmeniz için birçok neden var. Video pazarlama, müşteri ilişkilerini iyileştirmenin yanı sıra işletmenizin büyümesine ve rekabette hakimiyet kurmasına yardımcı olabilir.

İyi ticari videolar oluşturmak için bir kameraya, bir tripoda ve bir mikrofona ihtiyacınız var. Bir DSLR kamera, birçok küçük işletme sahibi için muhtemelen en iyi seçenektir. Bu kamera türü, farklı amaçlara uyacak şekilde kırpılabilen ve yeniden boyutlandırılabilen yüksek kaliteli görüntüler sağlar.

Ek olarak, tripod kayıt sırasında odağı kaybetmenizi önleyerek özgürce ve endişesiz hareket etmenizi sağlar. Son olarak, mikrofonlar, çok fazla arka plan gürültüsü eklemeden yüksek kaliteli ses kaydetmenizi sağlar.

4. Adım: Çevrimiçi bir video oluşturucu kullanarak videolarınızı düzenleyin

Video oluşturmada düzenleme çok önemlidir. İster sosyal medya, ister blogunuz veya şirketinizin web sitesi için videolar oluşturuyor olun, videoları nasıl iyi düzenleyeceğinizi öğrenmek önemlidir.

Ayrıca, ses düzenleme yaklaşımı sizi hedeflerinize yaklaştıracak ve yüksek kaliteli bir nihai ürün sunmanıza yardımcı olacaktır. Ve işte biri Çevrimiçi video yapımcısı Beğenmek Video içi kullanışlıdır. Video İçi Bir düğmeye basmak kadar kolay bir şekilde videolar oluşturmaya ve düzenlemeye yardımcı olur. sonraki, Aynı zamanda çevrimiçi bir video yapımcısı Klipleri yeniden düzenlemenize, efektler eklemenize ve dolguyu kırpmanıza olanak tanır.

Kısacası, editörler klipleri birleştirmenize, müzik eklemenize, efektler eklemenize ve bunları doğrudan sabit sürücünüze aktarmanıza izin verir. En popüler video düzenleyicilerden bazıları iMovie, Adobe premiere, InVideo vb.’dir.

Son olarak, iyi bir düzenleyici olmadan düzenleme süreci sıkıcı olabilir, bu nedenle InVideo gibi kaliteli bir video düzenleyici seçmek çok önemlidir. Bu, sıkıcı düzenleme görevleriyle zaman kaybetmeden ayarları kolayca değiştirmenize ve yeni özellikler eklemenize olanak tanır.

Adım 5: Düzenlenen videoyu sosyal medya platformlarında paylaşın

Beşinci ve son adım, düzenlenen videoyu uygun sosyal medya platformlarında paylaşmaktır. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformları o kadar yaygınlaştı ki, işletmenizi tanıtmak için bunları kullanmak artık isteğe bağlı değil.

Bugün, her zamankinden daha fazla şirket, değerli bilgileri müşteriler ve potansiyel müşterilerle paylaşmak için bu platformları kullanıyor. Ayrıca, tüketiciler için harika çünkü ürünleri ve şirketleri satın almadan önce öğrenmeniz için size daha fazla yol sunuyor.

Ancak, hangi platformların sizin için doğru olduğunu daraltmak zor olabilir. Bu nedenle hedef kitle ve video formatına göre işletmeniz için doğru platformu seçmeniz önerilir.

kapatma

Video oluşturmak, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi sergilemenin harika bir yoludur. Video pazarlama sadece bir heves değil, pazarlamanın geleceğidir. YouTube veya Vimeo’da video yayınlayabilmek ve web sitenize trafik çekebilmek belirli beceriler gerektirir. Ancak doğru kaynaklarla, yalnızca kitlenizin ilgisini çeken değil, aynı zamanda onları müşteriye dönüştüren videolar oluşturabilirsiniz.

Umarım, bu blog gönderisinin yardımıyla artık işletmeniz için ilgi çekici sosyal medya videoları oluşturabilirsiniz.

Check Also

Modern ve yenilikçi Tiger Römorklar, en iyi kapalı kasa tipini seçmenizde size rehberlik edecek!

Tiger treyler ne olduğundan önce, bu sefer ister teslimat hizmetleri için isterse diğer şirket ihtiyaçları …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *