İşe almadan önce BLT gereksinimlerini ve nasıl başvurulacağını öğrenin

Devletin toplum becerilerini geliştirmeye yönelik katkılarından biri istihdam öncesidir. Ancak, kayıt başlamadan önce dikkate alınması gereken istihdam öncesi BLT gereksinimleri olduğu görülüyor. Bu çok yardımcı olur. Sadece 22. dalga için, hükümet daha fazla katılımcıya ulaşmak için 10 trilyon rupi fon ekliyor.

BLT alıcıları işe alınmadan önce bu şartları anlamalıdır

Ön istihdam şeklinde doğrudan nakit yardımı alan kişi keyfi değildir. Arama öncesinde bir kayıt ve veri toplama süreci vardır. Bu yardımın uygun şekilde yönlendirilip hedeflenmesi için, karşılanması gereken BLT istihdam öncesi gereksinimlerinin nasıl karşılanacağını elbette bilmeniz gerekir. Anlaşılır olması açısından, BLT alıcıları için aşağıdaki istihdam öncesi gereksinimleri göz önünde bulundurun:

1. Endonezya vatandaşı

BLT istihdam öncesi alıcıları olarak listelenebilecek kişiler, yabancı değil Endonezya vatandaşı (WNI) olmalıdır. Bu, nüfus kimlik numarası ve fotoğraflanan ve daha sonra kayıt sırasında eklenen KTP ile kanıtlanabilir. Ayrıca, potansiyel başvuru sahipleri ve istihdam öncesi kurs alıcıları, öğrencileri örgün eğitime dahil etmemektedir.

2. İş arayan insanlar var

İstihdam öncesi listeye katılabilmek için bir sonraki istihdam öncesi BLT gereksinimi, şu anda iş arayan kişiler grubunda yer almaktır. Sadece bu değil, iş niteliklerini artırması gereken işçiler de bu yardımı alabilir. Bu nedenle, bu doğrudan nakit katkı, artırmak için kullanılabilir. Yetenekler veya beceriler

Ayrıca işten çıkarmalar gibi salgından etkilenen işçiler de kayıt yaptırabilir. İstihdam öncesi BLT, ücretleri dışında işsiz olan işçileri de hedefler. Ve öyle görünüyor ki, girişimciler ve mikro ve küçük işletmeleri olanlar, istihdam öncesi alıcılar arasında yer alabilir.

3. Sivil sistem bir hükümet değildir

BLT’nin müteakip gereksinimi, ASN’de veya devlet kamu hizmetinde istihdam edilmeden önce dahil edilmez. Sadece bu da değil. Polis ve TNI üyeleri de bu yardımı alamadı. Ayrıca Ön İstihdam için kayıt olamayan sakinler, köy yetkilileri, DPR ve BUMN ve BUMD’de çalışanlardır.

4. Herhangi bir yardım almadılar

Doğrudan nakit yardımı alıcıları olarak kayıtlı Endonezya vatandaşları, istihdam öncesi BLT alamazlar. Çünkü devletin yaptığı sosyal yardım türleri farklıdır. Bazıları Aile Umut Programı, BLT UMKM veya BPUM veya diğer yardımlardır. O zaman bir KK için yalnızca en fazla iki NIK kaydedebilirsiniz.

İstihdamdan önce BLT’ye nasıl başvurulur

Yukarıda belirtilen şartları tamamladıktan sonra sıra kayıt işlemine gelir. Bu ön istihdam çevrimiçi olarak kaydedilebilir internet üzerinden. Bu nedenle, daha fazla netlik için aşağıdaki açıklamayı dinleyebilirsiniz:

1. Bir hesap oluşturun

Doğrudan kayıt olmuyorsunuz, ancak ilk şey önce bir hesap oluşturmak. Adımlar için açıklama aşağıdadır:

  • dashboard.prakerja.go.id sayfasını ziyaret edin
  • Kaydol’a tıklayın ve aşağıdaki e-postayı yazın Şifre
  • Onay için alınan e-postayı kontrol edin

2. BLT ön istihdamı için kaydolun

Bir hesaba sahip olduktan ve yaptıktan sonra Girmek, Şimdi şu yöntemi izleyin:

  • Menüye git Gösterge Paneli
  • NIK, KK numaranızı ve doğum tarihinizi (kimlik doğrulama sütununda) girin, ardından Devam’a basın
  • Kişisel bilgilerinizi eksiksiz ve doğru giriniz
  • Yüklemek Fotoğraflı veya şahsen bir kimlik kartı alın
  • Cep telefonu numarasını girin ve SMS ile alınan OTP kodunu yazın
  • Mevcut duruma göre kayıt beyanını doldurun, ardından Tamam’ı tıklayın.

3. Testi yapın

Başarılıysanız, bir dizi motivasyonel ve temel yetenek testini tamamlamanız gerekecektir. Şu anda kayıt için açık olan bir wave seçin. Bundan sonra, “Evet, Katıl” seçeneğine tıklayın. “Kabul ediyorum”a basarak onaylayın. Sadece takip et.

Bu, BLT gereksinimlerinin bir açıklamasıdır işe almadan önce kayıt olmak istemeden önce takip edilmesi gereken. Daha sonra alıcı olarak kaydedilmek için bu koşulların uygun şekilde yerine getirilmesi gerekir. Ayrıca, kayıt olmak istiyorsanız, tüm verilerin doğru olduğundan emin olun.

Ayrıca okuyun: Köy fonunun BLT yardımı alıcıları için gereksinimler ve nasıl kontrol edileceği

Check Also

Yeni Instagram Özelliklerinin Nadiren Konuşulan, Ünlülerin Bilmesi Gereken 5 Zayıf Noktası!

Yakın zamanda güncellenen Instagram’ın yeni özelliklerinin birçoğunun Twitter’ınkiyle neredeyse aynı olduğu ortaya çıktı. Ancak, birçok …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *