Geçmişten 17+ benzersiz Endonezya alışkanlığı

Endonezyalıların Alışkanlıkları – Sık sık yaptığımız, ancak diğer ülkelerden insanlarla nadiren yaptığımız ve hatta bize özgü olan şeyler olduğunu hiç düşündünüz mü?

Endonezya alışkanlıkları

Günlük yaşam alışkanlıklarımızdan bazılarına göz atalım.

1. Pirinciniz yoksa, yemiyorsunuz.

Genellikle ekmek, pizza, kek gibi bir şeyi çok miktarda yediğimizde doymuyoruz çünkü pirinç yememiz gerekiyor. Bu yüzden çoğumuz pirinç yemiyoruz, yemiyoruz.

2. Ellerinizle yiyin

Birçoğumuz kaşık yerine ellerimizle yemeyi tercih ederiz, ancak bu alışkanlık başkalarına garip gelir. Belki de “kaşık var, neden ellerini kullanıyorsun” diye düşünüyorlar. Sonuçta, elle yemek lezzetlidir, biliyorsun.

Böylece Endonezyalıları daha rahat ettirir ve elleriyle yemek yemenin keyfini çıkarır.

3. Tamamlamak için kraker yiyin

Yemek yediğimizde kraker yok, bir şeylerin eksik olduğunu hissediyoruz, sanki çıtır çıtır değilmiş gibi. Çünkü genellikle krakerle yiyoruz, bu yüzden krakerimiz olmadığında kalabalık olmuyor.

4. Hastalık sırasında kaşıma

Hiç üşüttün mü? Eh, Endonezyalıların alışkanlıklarının çoğu ilaç almak değil, kaşınmak olabilir ama nedense tıraştan sonra daha iyi oluyor. Belki de bu bizim benzersizliğimizdir, üşüt, sadece tıraş ol.

5. Leshahan yiyin

Arkadaşlarınızla, komşularınızla veya ailenizle lishan yemek Endonezyalılar için kırılamayacak bir alışkanlık haline geldi. Çünkü birlikte yemek gerçekten çok lezzetli oluyor özellikle lesahan. Bunun gibi başka ülkelerden gelmeniz bile nadirdir.

6. Pirinç yemeden önce kahve için

Pek çok Endonezyalının, özellikle de erkeklerin, pirinç yemedikleri halde uyandıktan sonra neden kahve içtiğini bilmiyorum. Hmm, ama belki bu sefer yardımcı olur.

7. Borç tahsilatı

Artık sır değil, borçla itham edildiğimizde, kedi gibi borç aldığımızda, aslan gibi fatura kesildiğinde tahsildardan bile beter olabiliyoruz. Arkadaşlar bu alışkanlık kaldırılmalı

8. Kask takmayı hiç sevmiyorum

İnsanların neden kask takmıyorsun diye sorduğunu sık sık duyuyorum. Sebebi ise “polis yok, yakınlar”. Yine de kasklar polisin varlığından veya yokluğundan kaynaklanmıyor. Ama aslında kazaları en aza indirme ihtiyacımızdan dolayı. Motosikletten düştüğünüzü hayal edin, en azından aldığımız yaralar o kadar da kötü değil.

Örneğin, kask takmıyorsanız, dizlerinizin, alnınızın, kolların veya vücudunuzun diğer kısımlarının üzerinde olsun, motosikletten düştüğünüzde gerçekten kötüdür. Pekala, bu kırmamız gereken bir alışkanlık.

9. Viral bir şey gibi

Örneğin artık tiktokan viral hale geldiği için birçoğumuz onlar gibi viral olmak istiyoruz viral olan her şeyin takip edilmesi gerekmese de bunun doğru olduğunu bilmek yeterli. Ayrıca, zorluklar net olmadığı sürece, böyle.

Yine, viral şeyin iyi bir şey olması ve herkes için faydalı olması daha iyidir.

10. Sigara içmenin yasak olduğu yerlerde sigara içmek

Haha bu işin en komik yanı bu bölgede mesela okulda sigara içmenin yasak olduğu bilinse de yine de sigara içen insanlar var. Bu insanlar okuyamıyor ya da ne, kurallara uymak gerçekten zor.

11. Park etmeyin, park etmeye devam edin

En sinir bozucusu, ayrıca komik, buraya park etmesine izin verilmeyen bir yasa olmasına rağmen, bilirsiniz, araba getiren insanlar oraya park eder, sadece “aşçı bilmiyor, park yeri yok” diye düşünürler. Ama bunu bana söylersen, arabayı getiren kişi tarafından suçlanırsın.

12. Tuvalete oturun, çömelin

Bu biziz, klozet oturakları olmasına rağmen, çömelmeyi seçmek daha iyidir çünkü Endonezyalıların çömelme sırasında dışkılamaları adettir. Yavaşça bırak.

13. 4+ Sürüş

Şimdi biraz daha az, ama eskiden, vay, genç kızlar, yine kasksız motosiklet kullanan erkekler 4. Jelena dizlerinin üstünde, aman tanrım, gerçekten kötü.

14. Okulda ödev yapmak

Ödev ödev olsa da aslında okulda yapılıyor biri aynıydı ama pişman oldum. Çünkü bunun yanlış olduğunu biliyorsun ve böyle olamaz.

15. Şehir halkı köye, köy halkı da şehre gidiyor

Bu çok özel, hiç uzun bir tatil yaptınız mı, şehirdeyken köye gitmek istediniz, köydeki insanlar bile şehre gitmek istedi. Sebebi, sadece kasaba ve köylerin durumunu bilmek istemem. Ve can sıkıntısından köyde yaşayanlar köye, şehirde olanlar ise şehre geç kalıyor.

16. İlkokul sahnelerinin resimleri

SD manzara resimleri

Elbette hemen hemen tüm ilkokul çocuklarına bir çizim ödevi verilirse, evet, resim yukarıdaki gibi bir sahne, gerçekten eşsiz. Hiç kimse bu fotoğrafın reklamını yapmasa da, tüm Endonezyalı çocuklar onu çekebilir ve çekmiştir.

17. Yiyin ya da yemeyin, toplamak önemli

Burada, geçmişte insanlar yiyecek olmadığı halde hala toplanıyorlardı, bu yüzden hala bir araya toplandılar. Şimdiye kadar bu bizim alışkanlığımız oldu, yemek olmamasına rağmen toplanıyoruz!

Indos’tan Yeni Alışkanlıklar 2021

Yukarıdakiler eski zamanlardan beri Endonezya halkının alışkanlığı olmuşsa da bu sefer Hinduların günümüzdeki alışkanlıklarından bahsedeceğiz. Özellikle Endonezya’daki gençler için.

1. Düzenli baskı oyunu

Günümüz çocuklarının alışkanlıkları, evet efsane mobil rankı ölüme itiyor, yemek yemeseniz bile rankı efsanelere itmek önemli. Hehe, bu alışkanlık bugünün çocukları için bile bulaşıcı.

Hepsi bu kadar değil, bugün çocuklar birbirlerini ortak dile göre çağırıyorlar, örneğin “Hindistan evet“”Vatandaş +62“”saf aptal“”Dünya insanları, ha?“. Heh, bugün insanlar böyle davranıyor.

2. Arkadaşlar arasında alay etmek

Tartışmak şaka değil doğru ama ortamı komik kılmak için mesela arkadaşı şu an anime izliyor diyorAh Waboo!!!!“Sonra ertesi gün, bununla dalga geçen her kimse, Naruto’yu da izliyormuş.”Oh wabu, wabu diye bağırın!“..WKwkw sorun değil.

Ama bizi eşsiz kılan da bu, birbirimizi tanıyoruz, selamlaşıyoruz, yoksa bir düşünün, bu dostluk kuru. Ama kızdırmak için aşırıya kaçmamayı unutma, sınırı hatırla.

Ancak Endonezyalıların birçok “tuhaf” ve benzersiz alışkanlığı olmasına rağmen, Endonezyalılar hala arkadaş canlısı, kibar ve yardım etmeyi ve birlikte çalışmayı seviyorlar. Selamlar ve Endonezyalı olmaktan gurur duyuyorum.

Eh, belki bunlar, garip ve benzersiz olduğunu söyleyen bazı Endonezya alışkanlıklarıdır, iyiyse al, kötüyse at.

Check Also

Blues Hakkında 4 Gerçek, Yıldız Tarzı Kadrolu Kore Dizisi!

Netflix’in en yeni Kore dizisi Blues Our Blues Endonezya altyazılı olarak resmi olarak yayınlandı ve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *