Düşük maaşla ev almak için para biriktirmenin 7 kolay yolu

Ev sahibi olmak pek çok kişinin hayalidir. Bununla birlikte, birçok insan bir ev satın alamaz, çünkü evin fiyatı pahalılaşırken aldıkları maaş yetersizdir. Karamsar olmanıza gerek yok, az bir maaşla ev almak için para biriktirmeyi bildiğiniz sürece hayalinizdeki eve sahip olabilirsiniz.

Artık dar gelirli insanlar bu hayalindeki eve sahip olabilir, yol elbette tasarruftan geçiyor. Bunun nedeni konut fiyatlarının her geçen gün artmasıdır. Düşük gelirli bir ev satın almak için nasıl tasarruf edeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

1. Bir finansal plan hazırlayın

Gelir düşük olsa da birikimle ev almak mümkündür. Düşük ücretli bir ev satın almak için bir an önce tasarruf etmenin yolu, detaylı bir finansal plan hazırlamaktır. Planlanır ve gerekli bütçe düşünülmelidir. Doğru planlama ve doğru hesaplamalar, insanların mali durumlarını akıllıca yönetmelerini sağlayabilir.

2. Özel bir hesapta bir tasarruf hesabı açın

Ayrıca, finans yönetimini kolaylaştırmak için Ev Daha doğru merdivenler, bu yüzden bir ev satın almak için özel bir tasarrufunuz var. Bunu iki farklı hesap sağlayarak yapabilirsiniz. Örneğin, bir hesap normal faturaları ödemek için, diğeri ise ev taksitlerini ödemek için kullanılır.

Ayrıca kullanıcılar bankanın otomatik ödeme özelliğini de kullanabilirler. Bu nedenle, maaş günü parası, bir ev satın almak için doğrudan bir tasarruf hesabına aktarılabilir. Ayrıca, çalışmayan bir şeyi satın almak için parayı kötüye kullanmanın da etkili bir yoludur.

3. KPR programına katılın

Ev kredileri, mali durumu hayallerindeki bir evi karşılayamayacak durumda olan insanlar arasında gerçekten popülerdir. Ev almak için kredi imkânı şeklinde sunulan konut kredisi programı, aslında nakit olarak ev almaya gücü yetmeyenler tarafından yoğun bir şekilde takip ediliyor. Bu tasarruf yöntemi, düşük maaşla ev almak için oldukça etkilidir.

4. Gelirinizin %30’unu ayırın

Gelirinizin %30’unu bir kenara koymak, hayalinizdeki evi hızlandırabilecek düşük ücretli bir ev satın almak için tasarruf etmenin bir yoludur. Çok kolay, maaş gününden sonraki ayın başında gelirinizin %30’unu tasarruf için ayırın. Tutar düzensiz olabileceğinden, ay sonunda geliri bir kenara bırakmayın.

5. Yatırım

Ev sahibi olma hayalini hızlandırmak için tasarruf etmek için gösterilen çaba yeterli değildir. Bunu yapmanın başka bir yolu da yatırıma başlamaktır. Yatırım fonları ve vadeli mevduatlar gibi çok az nominal değer sunan veya minimum riskli yatırımları seçen birçok yatırım seçeneği vardır.

Bir ev satın almak için tasarruf ederken yatırım yapmak çok önemlidir, çünkü finansal koşullar belirsizdir ve her an beklenmedik şeyler olabilir, bu nedenle yatırım bir acil durum fonu veya rezerv olarak kullanılabilir. Bu yöntem aynı zamanda ev almak için para biriktirilmesini ve başka ihtiyaçlar için alınmamasını da engeller.

6. Yeri ve taksitli evi seçin

Evin yer ve taksit seçimini planlamayı unutmayın. Düşük gelirli insanlar için toplu taşımadan uzak olmayan bir yer seçmek daha iyidir. Bu, erişim hazır olduğunda çok az maliyetli olabilen seyahat maliyetlerinden tasarruf etmek için yapılır. Ayrıca evin konumu gelir ve gelir miktarını da dikkate almalıdır.

7. Uyumlu

Tutarlı tasarruf, düşük gelirli bir ev satın almanın başarısının anahtarıdır. Bu zaman alır, ancak finansman yönetiminde azim ve iyi kontrol ve gerekli olmayan bir şeyi satın almayı erteleme yeteneği gerektirir. Ayrıca, insanlar üzerinde aşağı yönlü ekonomik koşullar oluşturabileceğinden, borçlardan ve diğer taksitlerden kaçının.

İşte küçük bir maaşla ev satın almak için para biriktirmenin 6 yolu. Bu ipuçları veya yöntemler basit ve kolaydır. Ancak bu küçük adım, hayalinizdeki eve sahip olmak da dahil olmak üzere gelecek için aslında çok faydalıdır. Basitçe maliyetlerden tasarruf ederek ve gelir ve giderleri kontrol ederek. Umarım bu yardımcı olur!

Ayrıca okuyun: Para satın almadan en iyi 5 ücretsiz roman uygulamasına sahip olmalısınız!

Check Also

Kavramı ve işlemlerin nasıl yapılacağını anlamak

Reklam RUJUKANNEWS.com – İkili ticaret Finansal piyasalarda en popüler işlem yöntemlerinden biridir. İkili ticarette, önceden …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *