Arabalarda motorun aşırı ısınmasının üstesinden gelmenin 5 yolu

Araba motorunun aşırı ısınması, araba motorunun sıcaklığının normal sıcaklığını aştığı bir durumdur. Bu durum kontrol altına alınmazsa araç motorunda ciddi hasara neden olacaktır. Eğer sürdüğünüz arabada bu sorun varsa, işte kullanabileceğiniz motor aşırı ısınmasının üstesinden gelmenin bazı yolları.

Arabanın kaputunu açın

Araba motorunun sıcaklığı aniden yükseldiğinde, ısının dağılması için hemen arabanın kapısını açın. Bunu, kaputu açmak için küçük bir kol kullanarak ve ardından yukarı kaldırarak yapabilirsiniz.

Arabanın kaputunu açarken radyatöre dokunmamaya dikkat etmelisiniz, elektrik çarpmasına neden olabilir.

Arabayı sürmeyi bırakın ve motoru kapatın

Sıcaklık ibresini izlerken araba motorunun sıcak olduğunu fark ettiğinizde, yol kenarında durmalı ve ardından araba motorunu kapatmalısınız. Bu arabada motorun aşırı ısınması ile nasıl başa çıkılacağı sizin için oldukça etkilidir. Arabayı kapatmak, arabanın motorunun hasar görmesini önleyebilir.

Motor çok sıcakken radyatör kapağını açmaktan kaçının

Araba sıcaklığı yüksekken radyatör kapağını açtığınızda, yüksek basınçlı buhar ve su kaçmasına neden olur. Bunu yapmak cilt temasında ciddi yanıklara neden olabilir.

Radyatör su beslemesini kontrol edin

Tüm arabalarda, doğrudan radyatörün üst kısmına bağlı bir su deposu borusu bulunmalıdır. Bu, musluk suyu eksikliği olup olmadığını kontrol etmenizi kolaylaştırabilir. Su hacmi çok düşükse radyatör borusuna su ekleyin.

Bu sefer motorun aşırı ısınmasıyla başa çıkmanın yolu, en üst sıra konumuna soğutma sıvısı ekleyebilmenizdir. Motor sıcakken su ekleyin veya önce motorun soğumasını bekleyebilirsiniz.

Soğutma sisteminde sızıntı olup olmadığını kontrol edin

Araç sıcaksa, radyatörde, contanın yanındaki silindir kapağında veya motor bloğunda sızıntı olup olmadığını derhal kontrol edin. Anlamadığınızı düşünüyorsanız, soğutma sistemini test etmek için arabayı en yakın tamirhaneye götürmeniz daha iyi olur.

Motorun aşırı ısınmasının üstesinden gelmek için yukarıdaki yöntemi denediyseniz ve hala çalışmıyorsa, hemen bir tamirci çağırın. Bunun nedeni, ne de olsa tamircilerin deneyimli kişiler olmasıdır, bu nedenle arabanız doğru tedaviyi alabilir.

Check Also

Araba enjektörü yakıt pompasını ve arıza özelliklerini onarmanın 3 yolu

nasıl düzeltilir benzin pompası Araba aslında çok kolay. Aslında araç sahipleri, aracı bir tamirhaneye götürmeden …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *