Araba enjektörü yakıt pompasını ve arıza özelliklerini onarmanın 3 yolu

nasıl düzeltilir benzin pompası Araba aslında çok kolay. Aslında araç sahipleri, aracı bir tamirhaneye götürmeden önce kendi muayenelerini yapabilirler. benzin pompası Endonezyaca’da yakıt pompası, özellikle enjeksiyon tipi olmak üzere otomobilde hayati bir bileşendir.

Çünkü bu pompa, motorun ihtiyacına göre dağıtılan benzin miktarını dağıtmak ve ayarlamak için çalışır. Bu bileşen aynı zamanda yakıt basıncının korunmasına da yardımcı olur, böylece sabit ve motoru çalıştırmaya yetecek kadar yüksek kalır.

Nasıl düzeltileceğini bilmeden önce, görünen özellikler burada. hasar görmesi durumunda benzin pompası Makine. Araç sahiplerinin bunu fark etmesinde fayda var.

If’nin Özellikleri benzin pompası kırık araba

Bileşen benzin pompası Arabalar, elbette, basitçe çarpamazlar. Daha önce, bazı özelliklerin görünmesi gerekiyordu. Profesyonel mekaniklere gerek yok, hasar özellikleri benzin pompası Bu araba sıradan insanlar tarafından tanınabilir. Liste ve inceleme aşağıdadır:

1. Pompanın sesi zayıflıyor

Araba çalıştığında, kesinlikle kükreyen bir ses çıkarır. Bu ses yakıt pompasının çalışmasından kaynaklanır. Araba deposundan gelen ses bileşenleri gösterir pompa İyi çalışabilir. Öte yandan, motor sesi normalden daha zayıf hale gelirse. Bu, bileşen hasarının başlangıcı olabilir benzin pompası.

2. Arabayı çalıştırmak zorlaşıyor

Ses pompa Zayıf olan genellikle çalıştırılması zor bir araba ile ilişkilendirilir. Çünkü, parça benzin pompası Yakıt beslemesinden sorumludur, bu nedenle bu parça hasar gördüğünde motorun tepkisi azalır. Parça ne kadar hasar görürse, onu açmak o kadar zor olacaktır.

Araba yakıt enjeksiyon pompası nasıl onarılır

Görünen özellikleri öğrendikten sonra, nasıl düzeltileceğini tartışacağız. benzin pompası Enjeksiyonlu araba Araç sahipleri tarafından yapılabilecek bazı kolay onarım adımları vardır. Aşağıda bu adımları inceleyeceğiz.

1. Röleyi kontrol edin benzin pompası

Bir araba benzin pompası nasıl tamir edilir, parçalardan kontrol edilecek ilk şey şudur. röle. Bu parça, pompayı açmak için elektrik akımını dağıtma işlevine sahiptir. Nasıl düzeltileceği, röleyi soketten çıkararak başlar. Ardından terminal 3 ve 5’teki direnci kontrol edin.

Bu terminal için varsayılan değer 100 mm’nin üzerinde görünmelidir. Ardından terminal 1 ve 2’ye gidin, bu testte görünen standart sonuç 1 ohm’dur.

2. Gözden Geçirme Yakıt pompası kablo demeti

İkinci yol, parçalardan kontrol edilmesi gereken arabanın benzin pompasını onarmaktır. teller. Bu bölüm, herhangi bir zamanda gözden geçirilmesi gereken en zorunlu bölüm diyebilirsiniz. benzin pompası Araba hasar gördü Bunun nedeni, genellikle bu parçanın arıza nedeni olmasıdır. benzin pompası. Genelde meydana gelen sorun, yolda bir kısa devre olmasıdır.

3. Mahkumların garantisi benzin pompası

Kontrol edilecek bir sonraki kısım hapishane kısmıdır. Bazen bu parçalar çok büyük beden mahkumlarla kurulur. Son olarak pompa motorunun yavaş çalışmasına neden olur. Bu testin standart sonucu 20°C’de 0,2-0,3 Ohm’dur. Bu nedenle sonuçlarda farklılık olması durumunda tutuklunun derhal yeni bir cezaevi ile değiştirilmesi gerektiğine işaret eder.

Bu nasıl çalışır benzin pompası makine hasar durumunda özelliklerinin bir açıklaması ile birlikte. Araç sahiplerinin özelliklerini bilmesi sorun değil benzin pompası Bozuk bir araba aslında kırılırsa çok daha iyidir benzin pompası baştan biliniyor. Bu nedenle araç sahipleri hasarı daha da kötüleşmeden hemen onarabilirler.

Ayrıca okuyun: Endonezya’daki En İyi 5 Moda Tasarım Üniversitesi

Check Also

Motosiklet arka fren anahtarı hatasını düzeltmenin 4 yolunu inceleyin

Bir motorlu taşıttaki her motor parçasının mutlaka birbirini tamamlayan bir işlevi vardır. Ancak, ne olur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *