Alet ve malzemelerle basit bir elektromıknatıs yapmanın 13 yolu!

ReferansHaberler.com – Alet ve Yöntem Yapı Mıknatıslar Elektrik Basit, elde etmesi çok kolay. Mıknatıs, etrafındaki diğer nesneleri çekebilen bir nesnedir.

Günlük hayatta mıknatıslar, elektrikli ziller, buzdolabı kapıları, pusulalar, bisiklet alternatörleri vb. elektronik cihazlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Basit bir elektromıknatıs nasıl yapılır?

elektromıknatıs nasıl yapılır
(Fotoğraf kaynağı: Freepik) Alet ve malzemelerle basit bir elektromıknatıs nasıl yapılır?

altında Yöntem Yapı Mıknatıslar Elektrik Basit, kolay ve basit, bu sentetik mıknatıslar çelik, alcomax, demir ve nikel gibi ferromanyetik malzemelerden yapılmıştır.

Sürtünerek mıknatıs yapmak

Neyse Yöntem Yapı Mıknatıslar Elektrik Basit gerçek şu ki, demir ve çelik gibi ferromanyetik malzemeler sürtünerek mıknatıslara dönüştürülebilir.

Demir veya çelik malzemeler manyetik kutuplara aynı yönde tekrar tekrar sürülmelidir.

Yıkamadan önce, önceden bir demir veya çelik çubuk ve kalıcı bir mıknatıs hazırlayın. Ardından, aşağıdaki adımları izleyin.

– Mıknatısı sabit tutun, ardından mıknatısın ucunu demir veya çelik çubuğun yüzeyi boyunca ovun.

– Her fırçalamadan sonra mıknatıs, mıknatıslanacak demir veya çelik malzemeden hafifçe kaldırılmalıdır.

– Demiri veya çeliği mıknatısla aynı yönde ovalayın ve bunu yaklaşık beş dakika boyunca tekrar tekrar yapın.

– Ardından iğneye demir veya çelik koyun. İğne çekilebilirse, bu, malzemenin manyetik olduğu anlamına gelir.

Manyetik indüksiyon

Manyetik indüksiyon, manyetik olmayan demir veya çeliği manyetik demir veya çeliğe yaklaştırarak mıknatıs yapma yöntemidir.

Bu iki malzemenin birbirine yapıştırılmasının, manyetik olmayan malzemenin etrafındaki ferromanyetik malzemeyi çekmesine neden olduğu bulunmuştur.

Bunun için güçlü bir mıknatıs, bir tripod, bir demir çubuk ve birkaç küçük çivi hazırlayın. Ardından, şu adımları izleyin:

– Demir çubuğu tripod üzerine dikey olarak yerleştirin.

– Demir çubuğun altına birkaç iğne yerleştirin.

– Güçlü bir mıknatıs alın ve mıknatısı demir çubuğa yerleştirin, ardından konumunu değiştirmesini önlemek için bir sopayla ezin.

– Ütünün altındaki iğneye dikkat edin. İğne yükselir ve demir çubuğa yapışırsa, demir manyetik özelliklere sahip demektir.

elektrik akımı kullanımı

İle Yöntem Yapı Mıknatıslar Elektrik Ayrıca bu, mıknatıs yapılacak malzeme üzerine emaye bir tel (trafo sargılarında yaygın olarak kullanılan bir tel) sarılarak da yapılabilir.

Daha sonra telin iki ucu elektrik akımı kaynağına bağlanır. Elektrik akımı ne kadar yüksek olursa, yapay mıknatıs o kadar güçlü oluşur.

Elektrik akımı ile mıknatıs yapmak için önce bir demir çivi, herhangi bir boyutta iki pil, bir bobin veya demir tel, birkaç iğne ve bir makas hazırlayın. Ardından, aşağıdaki adımları izleyin.

– Kangal tel veya demir teli demir çiviye sarın.

-Kablo bobininin veya demir telin ucunu makasla kesin.

– Ayrılan kablonun iki ucunu akünün pozitif ve negatif terminallerine bağlayın.

– Daha sonra iğneleri etrafına dolanmış olan demir çivilere yaklaştırın.

– Küçük iğneler demir çiviye yapışıyorsa demir çivi manyetik bir cisim haline gelmiş demektir.

son söz

adımlar için ve Yöntem Yapı Mıknatıslar Elektrik Bu basit, çok kolay. Sadece çok basit olan yukarıdaki birkaç adımı takip etmeniz gerekiyor.

Ah evet, akıllı telefon aksesuarları satın almak isteyenler için. şarj cihazı, telefon kılıfı, temperli cam, lcd, kullanılmış pil, adaptör vb. gibi ürünleri aşağıdaki linkten satın alabilirsiniz (alışveriş mağazası).

Her zaman haberdar olun Referans Haberler Teknoloji, gadget’lar, dizüstü bilgisayarlar ve daha fazlasıyla ilgili en son haberler için. Bu web sitesini büyütmek için bu makaleyi de paylaşmayı unutmayın. Görüşürüz hoşçakal…

Check Also

En yeni, kolay ve hızlı Instagram videolarını indirmenin 7 yolu!

REFERRALNEWS.com – Hakkında bilgi arayan birçok kişi Instagram videoları nasıl indirilir. Bu, Instagram’da kullanıcıların video …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *