300 bin doğrudan nakdi yardım durdu, ne olmuş yani?

Sosyal İşler Bakanlığı’nın Eylül 2010’da yayınladığı yönetmelikle 300 bin tomanın doğrudan nakdi yardımı resmen durduruldu. Başlangıçta sosyal yardım, Covid-19 pandemisinin bir sonucu olarak toplum sorunlarını hafifletmeyi amaçlıyordu. Bu 300.000 yardımı doğrudan dağıtmakla yükümlü olan PT Pos. O zaman sonraki sakinlerin kaderi ne olacak?

300 bin tümen nakdi yardımın durdurulma nedeni

300 bin rupilik bu doğrudan nakit yardımdan feragat edilmesinin birkaç nedeni var.Durmak Hükümet tarafından bu karar Sosyal İşler Bakanlığı tarafından da alınmıştır. Hatta yetkiyi alan PT Pos, bir önceki aya ait fonların dağıtımını hemen tamamlayacağını söyledi. Peki bu yardımların durmasına ne sebep oldu?

1. Acil durumlarda verilen yardım

Başlangıçta, bu 300.000 doğrudan nakit yardım, Ocak-Nisan 2021 arasında dört ay boyunca dağıtıldı. Bu, sosyal faaliyetlere veya PPKM’ye getirilen kısıtlamalardan gerçekten etkilenen insanlara yardım etmek içindi. Daha sonra bu hibeler yeniden Mayıs-Haziran 2021 ayları için uzatıldı. PPKM acil durum programının uygulanmasından sonra.

2. Ekonomik faaliyetler zaten devam ediyor

Yargılamanın ikinci nedeni Beyan Luhut Binsar Pandjaitan tarafından yayınlandı. Başlangıçta 4. seviyede olan PPKM’nin Java-Bali bölgesinde genişletilmesi sırasında artık uygulanmadı. Bu, PPKM’nin sakinleşmeye başladığı anlamına gelir. Dolayısıyla ekonomik faaliyetlerin yeniden başlayacağından emin olabiliriz. Yine de sağlık protokollerini uygulamaktadır.

3. Düzenli programa geri dönün

300 bin tümen doğrudan nakdi yardımın durdurulması hükümetin sessiz kalmasına neden olmaz. Çünkü Terry Risma Harini’nin açıkladığına göre Sosyal İşler Bakanlığı daha önce başlattığı normal programa dönecek. Yapılabilecek yardım, Aile Umut Programıdır. Bir de diğer sosyal yardımlar var, yani nakdi olmayan gıda yardımı.

Devlet yardımına nasıl başvurulur

Devletten yardım almayanlar merak etmesin. Çünkü Sosyal İşler Bakanlığı, alınan verileri daha doğru hale getirmek için son iyileştirmeyi yaptı. Yanlış bir yardım dağıtımı olduğu ortaya çıkarsa, bu yöntem de çözümdür. İnsanlar aşağıdaki adımları uygulayarak kaydolabilir:

1. İndirmek Sosyal yardım kontrolü için başvurun

İlk adım Play Store üzerinden Check Bansos uygulamasını indirmektir. Bu uygulama Sosyal İşler Bakanlığı tarafından ret ve öneri özellikleri eklenerek özel olarak geliştirilmiştir. Yani yardımı hak eden aile veya komşular varsa onlar da kayıt altına alınabilir. Uygulamayı yükledikten hemen sonra Girmek. Ancak bir hesabınız yoksa, önce kayıt olabilirsiniz.

2. Bir teklifte bulunun

Başarılı bir giriş yaptıktan sonra, forum tekliflerini hemen sunabilir. İşin püf noktası, Teklif Ekle düğmesini tıklamaktır. Kayıt yaptırabilecek olan sadece kişinin kendisi değil, gerçekten ihtiyacı olan diğer aile üyeleri veya komşulardır. Başarılı olursa, Dukcapil verileriyle eşleşen ad ve nüfus kimlik numarasını içeren bir ekran yüklenecektir.

3. Tüm verileri doldurun

Teklif vermenin bir sonraki adımı Yardım Bu, tüm verileri doldurmak içindir. NIK gibi popülasyondaki verilerle eşleştiğinden emin olun. Bundan sonra, Select Bansos menüsü görünecektir. Kullanıcıların sadece sosyal yardımın dağıtımını beklemesi gerekiyor.

Bu, hükümetin 300.000 doğrudan nakit yardımını durdurma nedenlerinin bir açıklamasıdır. Ancak, kabul edilebilir başka bir yardım daha var. Birisi kayıtlı değilse ve uygunsa, Sosyal Güvenlik Kontrolü uygulaması aracılığıyla bir teklifte bulunabilirsiniz. Sağlanan verilerin doğru ve dürüst olduğundan emin olun.

Ayrıca okuyun: 2021 Köy Fonu doğrudan nakit hibesini merak ediyor musunuz? İşte alıcı kriterleri ve dağıtım akışı

Check Also

Yeni Instagram Özelliklerinin Nadiren Konuşulan, Ünlülerin Bilmesi Gereken 5 Zayıf Noktası!

Yakın zamanda güncellenen Instagram’ın yeni özelliklerinin birçoğunun Twitter’ınkiyle neredeyse aynı olduğu ortaya çıktı. Ancak, birçok …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *